Summaklas

Full-time Summaklas cluster Giessenlanden O2A5 te Hoornaar op OBS Klim-op

Januari 2019

Deze klas gaat van start om in te spelen op de specifieke onderwijsbehoefte die deze kinderen hebben. Daarnaast treffen ze hier gelijkgestemden en dat is belangrijk voor het ontwikkelen van een goed zelfbeeld. Voor de leerlingen die in hun eigen groep dit aanbod niet kunnen krijgen is de SUMMAklas een mooi alternatief. We zijn in januari 2019 gestart met een klas voor leerlingen in groep 5, 6 en 7. Leerlingen uit groep 4 en 8 kunnen eventueel na overleg worden geplaatst. De klas is gevestigd op OBS Klim-op in Hoornaar.

Leerkrachten hebben er veel zin

Ellen Verweij en Marianna Fidder, leerkrachten van de SUMMAklas, hebben er zin in. Ellen Verweij heeft al ruime ervaring in lesgegeven binnen het Leonardo-onderwijs, ook voltijds hoogbegaafdenonderwijs, en Marianna Fidder is specialist hoogbegaafdheid en al geruime tijd leerkracht van een plusklas. Deze ervaring komt goed van pas bij het inspelen op de behoeften van de leerlingen.

Kennismaking en ouder-informatie-avond 

Op dinsdag 6 november is er voor leerlingen die reeds zijn aangenomen en hun ouders én voor leerlingen/ouders die mogelijk over willen gaan naar deze vorm van onderwijs een kennismakings bijeenkomst met de leerkrachten en met elkaar geweest. Op 31 januari 2019 hebben de beide leerkrachten een informatie avond georganiseerd voor alle ouders van de 14 leerlingen die nu al zijn geplaatst.   Locatie is OBS Klim-op in Hoornaar. Aanmelden voor de Summaklas kan via everhoek@o2a5.nl.

Klik HIER voor de website van de Summaklas.